به گزارش نماینده به نقل از وطن امروز، اکبر هاشمیرفسنجانی به جای واکنش مستقیم ترجیح داد مانند همیشه «بگمبگم» های مرسوم خود را در پیش گیرد. او که تحت هر شرایطی مسؤول مستقیم و نفر اول وضعیتی است که دولت روحانی برای مردم ایجاد کرده، طی یک سخنرانی مدعی شد در کار دولت و بویژه در سیاست خارجی دخالت میشود تا مثلا از این طریق تهدید به مواضع صریحتر کند.
اما برخلاف هاشمیرفسنجانی که «فعلا ترجیح داده اینگونه حرف بزند» ۲ نفر دیگر از خاندان درباره حکم مهدی هاشمی مورد سوال قرار گرفتند و این ۲ نفر خواهر و مادر مهدی هاشمی هستند. عفت مرعشی که آن جمله معروف او در روز انتخابات ۸۸ یعنی «اگر تقلب شد بریزید تو خیابونا»، تقریبا نشان داد او نیز در جریان فتنه پس از انتخابات است؛ این بار نیز تقریبا موضعی همسنخ با آن اظهارنظر معروف گرفت.
او درباره حکم دادگاه پسرش گفت این حکم «تقلب» و «پدرسوختهبازی» (!) است. همسر هاشمی رفسنجانی در پاسخ به این پرسش که «نظر شما درباره حکم مهدی هاشمی چیست؟» گفت: حکم آقای هاشمی یعنی تقلب، تقلب، پدرسوختهبازی. وی ادامه داد: بروید و همین را بزنید. عفت مرعشی خاطرنشان کرد: بروید بنویسید که خانم هاشمی گفت «پدرسوختهبازی بوده، حکمش (حکم مهدی هاشمی) پدرسوختهبازی بود و حکم نیست».
فائزه هاشمی، خواهر مهدی هاشمی هم در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران مبنی بر اینکه نظرتان درباره حکم مهدی هاشمی چیست، گفت: به من گفتند در این مورد مصاحبه نکن تا ببینیم چه تصمیمی میگیرند.
اگرچه عفت مرعشی نتوانست جلوی خود را بگیرد و در اظهارنظری توهینآمیز مدعی شد حکم دادگاه پسرش تقلب و پدرسوختهبازی است و خود هاشمی نیز همانند همیشه تهدید به «بگم بگم» مرسوم خود کرده اما اظهارنظر فائزه هاشمی نشان میدهد خاندان، در انتظار تصمیم نهایی درباره حکم مهدی هاشمی است. به عبارتی همین موضع فائزه هاشمی نیز میتواند به معنای تهدید باشد چراکه آنها نهتنها مواضع خود هاشمی و اهانت همسرش را موضع نمیدانند بلکه میگویند منتظر میمانند تا رای نهایی صادر شود تا آنگاه واکنش خود را به صورت رسمی اعلام کنند.
منظور از حکم نهایی، درخواست ماده ۱۸ از سوی مهدی هاشمی است که طی آن، آنها از آیتالله آملیلاریجانی خواستهاند درباره حکم دادگاه تجدیدنظر اعلامنظر کند. دادگاه تجدیدنظر نیز در مجموع ۲۵ سال حبس و چندین میلیون دلار رد مال برای مهدی هاشمی صادر کرده است که بالاترین میزان حکم صادره مربوط به یک بزه که ۱۰ سال حبس است برای وی اعمال میشود.
نام بیماری
طی روزهای اخیر نیز یک فایل تصویری از هاشمیرفسنجانی منتشر شده که او در این فایل صوتی میگوید ۸ سال مدیریت اجرایی طی سالهای ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۲ مانند مرض هاری بوده است. این اظهارنظر تند هاشمی باز هم نشان داده هرگاه شرایط، دلخواه او نبوده است او هیچ ابایی از تخریب، تخطئه و توهین نسبت به آن شرایط ندارد.
این البته خصوصیت بارز هاشمی و برخی اعضای خانواده او است. گویی این خصیصه، یک ژن خانوادگی است و همین خاصیت ژنتیکی موجب میشود آنها تنها شرایطی را بپذیرند که مطلوب و دلخواه آنها بوده باشد. طی سالهای اخیر بارها و بارها گفته شد یک نوع دیکتاتوری حاد در رفتار آقای هاشمی و برخی اعضای خانواده وی مشاهده میشود. این بیماری، یعنی دیکتاتوری حاد و مسری علائم فراوانی دارد. آنچه هاشمیرفسنجانی طی ۸ سال ریاستجمهوریاش با منتقدان کرد؛ تاکنون هیچ رئیسجمهوری در ایران مرتکب نشد. ماجرای تعطیلی روزنامههای منتقد و حتی نشریات دانشجویی منتقد هاشمیرفسنجانی همچنان ورد زبان اهالی سیاست و رسانه است. ۸ سال ریاستجمهوری هاشمی دوران تاریک آزادی رسانه بود.
روزنامههایی مانند روزنامه جهان اسلام که روزنامه منتقد هاشمی بود، تعطیل شد. عزتالله سحابی که همراه تعدادی از همکیشان خود نامهای انتقادی به هاشمیرفسنجانی نوشتند؛ چندی بعد دستگیر و روانه زندان شد چراکه به اعتقاد هاشمی «رویش زیاد شده بود.» کینه عباس عبدی، از چهرههای اصلاحطلب از هاشمی رفسنجانی نیز معلول همین بیماری دیکتاتوری حاد است. او که سردبیر روزنامه سلام بود و در روزنامه خود انتقاداتی به هاشمیرفسنجانی داشت، ۱۱ ماه را در زندان سپری کرد. این بیماری صدای اعتراض سیداحمد خمینی را نیز به دنبال داشت و او بارها در مقاطع مختلف نسبت به نبود آزادی بیان و عدم تحمل حرف مخالف اعتراض کرد.
سخنرانی سیداحمد خمینی در جمع مدیران وزارت اطلاعات حاکی از شیوع این بیماری در آن دوران تاریک است. مرحوم سیداحمد خمینی مهرماه سال ۱۳۷۳ در جمع تعدادی از مدیران وزارت اطلاعات میگوید: «حذف حصارهای خودسانسوری لازمه تحقق جامعه سالم است. مردم ما، انقلاب، نظام، امام، رهبر و کشورشان را دوست دارند بنابراین لازم است در کمال آزادی حرفشان را بزنند. این جوی که الان درست کردهاند و مردم را از دستگاه اطلاعات میترسانند به مصلحت انقلاب و نظام نیست. نباید این جو باشد.
علائم دیگر بیماری
این رفتار البته پس از پایان دوران ریاستجمهوری وی نیز مشاهده شد. به عبارتی علائم دیگر این بیماری پس از آن ۸ سال تاریک هم بروز کرد. بهعنوان نمونه او در انتخابات مجلس ششم که با تمسخر و تحقیر اصلاحطلبان با اصطلاحاتی چون «آقاسی» (سیام شدن هاشمی در حوزه انتخابی تهران) مواجه شده بود؛ مدعی شد در آن انتخابات تقلب شده است. یعنی او دولت نزدیک به خود را متهم به تقلب کرد چراکه مردم در این انتخابات اعتنایی به او نداشتند.
این بیماری یک بار دیگر، یعنی در دومین انتخاباتی که هاشمی در آن ناکام ماند هم تکرار شد. او در انتخابات ریاستجمهوری نهم، در سال ۱۳۸۴ که دولت اصلاحات مجری آن بود نیز ناکام ماند و باز هم دولت نزدیک به خود را متهم به تقلب در انتخابات کرد و در نمازجمعه گفت شکایت خود را از این تقلب به خدا میبرد! ماجرای فتنه ۸۸ نیز البته حالت عود کرده این بیماری بود که او پیش از شکست مفتضحانه کاندیدایش در انتخابات با آن نامه بدون سلام، آتش فتنه را روشن کرد. به هر حال مشخص شد دیکتاتوری حاد در موعد انتخابات نیز اینگونه خود را نشان میدهد.
قانون برای دیگران
براساس آنچه تاکنون تنها بخشی از پرونده اتهامی چندین هزار صفحهای مهدی هاشمی نشان داده، پسر آقای هاشمیرفسنجانی حداقل در یک مورد، تاکید میشود که حداقل در یک مورد، رشوه گرفته است. بخش عمدهای از محکومیت این بخش از پرونده وی، به خاطر رشوهخواری بوده است. به نظر میرسد این موضوع در افکار عمومی به عنوان یک اتفاق عجیب دریافت نشد چراکه سالیان سال است در جامعه ایرانی نسبت به این پسر آقای هاشمیرفسنجانی اتهامات اقتصادی فراوانی مطرح شده است. با این حال اما رفتار آقای هاشمی در قبال پرونده اتهامی فرزندش نشان داده است دیکتاتوری حاد که در فتنه ۸۸ یک بار به صورت کلی قانون را زیرپا گذاشت، در این مورد نیز به صورت مصداقی نه تنها قانون را نپذیرفت بلکه تلویحا آن را در مظان اتهام قرار داد.
او در میانه دادگاه پسرش، تلویحا مدیران دستگاه قضایی را به اعمال فشار متهم کرد و گفت اگر برای حکم فرزندش «از بالا» فشار بیاورند، او ساکت نمینشیند. در واقع او برای واکنش خود توجیه ساخت تا وجه دیگری از دیکتاتوری حاد به نمایش گذاشته شود. اظهارات خانم عفت مرعشی درباره حکم دادگاه پسرش نیز در همین قاعده قابل ارزیابی است و نشاندهنده فراگیر بودن این خصیصه در این خاندان است.
نظر شما